Proč tradeři neradi zveřejňují své výsledky svého obchodování?

Tradeři neradi zveřejňují své výsledky obchodů z několika důvodů. Zde jsou některé možné důvody: 

1) Soukromí a konkurence: Zveřejňování výsledků obchodů může odhalit obchodní strategie a přístupy traderů. To by mohlo poskytnout konkurenčním obchodníkům nebo lektorům informace, které by mohly využít proti nim. Tradeři se často snaží chránit své strategie a obchodní výhody tím, že udržují své výsledky soukromé. 

2) Změna tržních podmínek: Obchodování na finančních trzích je dynamické a podléhá změnám. I když se tradeři mohou mít v jednom období úspěšně, jejich strategie mohou v budoucnu vykazovat horší výsledky. Zveřejnění špatných výsledků by mohlo poškodit pověst obchodníka nebo lektora a snížit důvěru investorů. Přitom se může jednat pouze o přechodné období, které je na volatilních trzích jako je forex naprosto normální jev. 

3) Emoce a tlak: Obchodování na finančních trzích je často spojeno s emocemi a tlakem. Tradeři se mohou obávat, že zveřejnění svých výsledků by je vystavilo kritice a veřejnému hodnocení (hejtování). To by mohlo vést k dalšímu tlaku a ovlivnit jejich obchodní rozhodnutí. Což se bohužel ve většině případů běžně děje. 

Zveřejňování jakýchkoliv výsledků komukoliv kdo o to jen požádá není povinné. Představte si, že jste na pracovišti a náhle vás zastaví někdo na ulici a vyjadřuje své názory na vaši práci, přesvědčený o její nespolehlivosti. Jako byste byli povinni mu předložit svou výplatní pásku, abyste ho přesvědčili, že svou práci vykonáváte dobře a někdo vás za ni dokonce odměňuje. Jiná situace je pokud si u daného obchodníka chcete zaplatit jeho služby. To už je ale na dohodě konkrétních dvou stran a opět to není veřejná informace.


Bohužel jsme jen lidi a často bojujeme se závistí ostatních, kteří neradi vystupují ze své komfortní zóny a buď nechtějí nikomu pomoci nebo tímto „hejtováním“ omlouvají své neúspěchy. Chceme se k nim zařadit i my zde?